Palacsinta alaprecept (10-11 darabhoz)
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 2 dl
ásványvíz, 1 dl olaj, csipet só.
Elkészítése: A lisztet a sóval elvegyítjük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a tejjel és a vízzel csomómentesre kavarjuk. Végül az
olajat is beledolgozzuk. Forró serpenyőben mindkét oldalán megsütjük.
Zöldséges, rántott palacsinta
Hozzávalók: egy adag palacsinta, 3 répa, 2
petrezselyemgyökér, 1 szelet zellergyökér, 40 dkg káposzta, 1 hagyma, olaj, só,
bors; a panírozáshoz: 2 tojás, 3 evőkanál liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 1
evőkanál vegyes magkeverék.
Elkészítése: A káposztát vékonyra metéljük,
megsózzuk, állni hagyjuk. A répát, a petrezselyemgyökeret, a zellert, a hagymát
megtisztítjuk, lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk. Olajon a hagymát
megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a kicsavart káposztát. Ízesítjük
borssal, és ha szükség még sóval is. Kavargatva puhára pároljuk. Mindenik
palacsintába egy púpos kanál tölteléket teszünk és összetűrjük. Lisztbe,
felvert tojásba, a magokkal elvegyített zsemlemorzsába forgatjuk és forró
olajban pirosra sütjük. Joghurtos majonézes mártást vagy tartármártást
kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés: Nagyszerű harapnivaló tízóraira vagy
kirándulásra is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése