Hozzávalók: 1 karalábé, 15 dkg zöldborsó, 4 tojás, 2
evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál citromlé,
1 teáskanál porcukor, 1 evőkanál fehérbor, só, bors.
Elkészítése: A karalábét
megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. Sós vízben néhány perc alatt a borsóval
együtt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A tojásokat keményre főzzük,
megtisztítjuk, kockára vágjuk, a kihűlt zöldségekhez adjuk. A majonézt a
tejföllel, a mustárral, a citromlével, a porcukorral, a borral elkavarjuk.
Összeforgatjuk a zöldségekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hűtőbe tesszük,
hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése