Hozzávalók: 25 dkg eper, 5 evőkanál eperszörp, 2 dl
tejföl, 20 dkg fodros kockatészta, 10 dkg natúr krémsajt, citromfű.
Elkészítése: Az epret megmossuk, szárától
megtisztítjuk. 4 szemet kis kockákra vágunk, a többit az eperszörppel
botmixerrel pürésítjük. Simára kavarjuk a tejföllel és a krémsajttal. A tésztát
sós vízben kifőzzük, leszűrjük, az epres mártással összeforgatjuk. Az apróra vágott
eperrel meghintve tálaljuk. Citromfűvel díszíthetjük.
Megjegyzés: Az eperszörppel állítjuk be a mártás
édességét. Ha édesebben szeretjük, adjunk még hozzá 1-2 evőkanállal.
én tejföllel és eperdzsemmel ettem, úgy is isteni volt...nézzétek milyen jó dzsem receptek vannak itt http://glurl.co/befozok .annyiféleképpen lehet variálni, nem is gondoltam volna. bodzával, gyömbérrel, mentával...
VálaszTörlésEperdzsemmel is nagyon finom. Érdemes a lekvárokkal kísérletezni, hmmm a bodzás nagyon csábító.
Törlés