.

2015. június 5., péntek

Tejfölös-epres tészta


  Hozzávalók: 25 dkg eper, 5 evőkanál eperszörp, 2 dl tejföl, 20 dkg fodros kockatészta, 10 dkg natúr krémsajt, citromfű.

  Elkészítése: Az epret megmossuk, szárától megtisztítjuk. 4 szemet kis kockákra vágunk, a többit az eperszörppel botmixerrel pürésítjük. Simára kavarjuk a tejföllel és a krémsajttal. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, az epres mártással összeforgatjuk. Az apróra vágott eperrel meghintve tálaljuk. Citromfűvel díszíthetjük.

Megjegyzés: Az eperszörppel állítjuk be a mártás édességét. Ha édesebben szeretjük, adjunk még hozzá 1-2 evőkanállal.

2 megjegyzés:

  1. én tejföllel és eperdzsemmel ettem, úgy is isteni volt...nézzétek milyen jó dzsem receptek vannak itt http://glurl.co/befozok .annyiféleképpen lehet variálni, nem is gondoltam volna. bodzával, gyömbérrel, mentával...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eperdzsemmel is nagyon finom. Érdemes a lekvárokkal kísérletezni, hmmm a bodzás nagyon csábító.

      Törlés