Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott rétestészta, 35 dkg
spenót, 10 dkg juhtúró, 1 tojás, 1 teáskanál zsemlemorzsa, só; a tetejére: 5
dkg sajt, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej.
Elkészítése: A rétestésztát szobahőmérsékleten
kiolvasztjuk, kissé kinyújtjuk és 8 egyforma csíkra vágjuk. A spenótot
megtisztítjuk, átmossuk, lobogó sós vízben 2 percet főzzük, majd leszűrjük.
Miután kihűlt kicsavarjuk a levétől, összekavarjuk a tojással, a juhtúróval, a
zsemlemorzsával és ízlés szerint sóval. A masszát a tésztacsíkok közepén
elosztjuk, majd oldalait hosszában összecsípjük és csigává tekerjük. Hogy nagyobb
csigát kapjunk, folytatólagosan csavarjuk rá a második rudat. A csigák tetejét
lekenjük a tejjel elkavart tojássárgájával, tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése