.

2015. június 3., szerda

Spenótos, juhtúrós csiga




  Hozzávalók: 40 dkg fagyasztott rétestészta, 35 dkg spenót, 10 dkg juhtúró, 1 tojás, 1 teáskanál zsemlemorzsa, só; a tetejére: 5 dkg sajt, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tej.

  Elkészítése: A rétestésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, kissé kinyújtjuk és 8 egyforma csíkra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, átmossuk, lobogó sós vízben 2 percet főzzük, majd leszűrjük. Miután kihűlt kicsavarjuk a levétől, összekavarjuk a tojással, a juhtúróval, a zsemlemorzsával és ízlés szerint sóval. A masszát a tésztacsíkok közepén elosztjuk, majd oldalait hosszában összecsípjük és csigává tekerjük. Hogy nagyobb csigát kapjunk, folytatólagosan csavarjuk rá a második rudat. A csigák tetejét lekenjük a tejjel elkavart tojássárgájával, tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése