.

2015. június 6., szombat

Vörösboros cseresznyeleves


  Hozzávalók: 30 dkg cseresznye, 2 dl vörösbor, 5 dkg cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő, fél citrom, 0,5 dl tejszín, fél rúd fahéj, 1 csillagánizs, 2 szegfűszeg, csipet só.

  Elkészítése:A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. 6 dl vizet a sóval, a cukorral, két darab vékonyan levágott citromhéjjal, a fűszerekkel öt percet főzünk. Beleöntjük a vörösbort és egy evőkanál citromlét adunk hozzá. Újraforraljuk, beletesszük a cseresznyét és addig forraljuk amíg a víz tetejére feljönnek. Tejszínnel a keményítőt elkavarjuk, a levesbe csurgatjuk és még egyet lobbantunk rajta. Behűtve üdítű finomság.
1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése