.

2015. június 5., péntek

Kakukkfüves csirkecomb cseresznyemártással


  Hozzávalók:8 darab alsó csirkecomb, 10 dkg vaj, 1 evőkanál aprított kakukkfű, 5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl fehérbor, só, bors; a cseresznyemártáshoz: 80 dkg cseresznye, 2 evőkanál cukor, 0,5 citrom leve, csipetnyi só és őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj.


  Elkészítése: A combokat megmossuk, ha szükség megtisztítjuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. A puha vajat elkavarj
uk a kakukkfűvel. A combokat sózzuk, borsozzuk, a vajjal bedörzsöljük. Egy keveset a bőr alá is teszünk. Tepsibe tesszük. A fokhagyma gerezdeket beleszórjuk, ráöntjük a bort. Alufóliával lezárjuk, 190 fokos sütőben 20 percet sütjük, majd a fóliát levéve pirosra pirítjuk. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Annyi vízzel, ami éppen csak ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat és néhány perc alatt puhára főzzük. A keményítőt kevés vízzel elkavarjuk, majd a forrásban levő cseresznyéhez adjuk. Állandóan kavargatva besűrítjük. Tálaláskor a combokat megszórhatjuk kakukkfű virággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése