Hozzávalók:8 darab alsó csirkecomb, 10 dkg vaj, 1
evőkanál aprított kakukkfű, 5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl fehérbor, só, bors; a
cseresznyemártáshoz: 80 dkg cseresznye, 2 evőkanál cukor, 0,5 citrom leve,
csipetnyi só és őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj.
Elkészítése: A combokat megmossuk, ha szükség
megtisztítjuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. A puha vajat elkavarj
uk a
kakukkfűvel. A combokat sózzuk, borsozzuk, a vajjal bedörzsöljük. Egy keveset a
bőr alá is teszünk. Tepsibe tesszük. A fokhagyma gerezdeket beleszórjuk,
ráöntjük a bort. Alufóliával lezárjuk, 190 fokos sütőben 20 percet sütjük, majd
a fóliát levéve pirosra pirítjuk. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Annyi
vízzel, ami éppen csak ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a citromlevet, a
cukrot, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat és néhány perc alatt puhára főzzük. A
keményítőt kevés vízzel elkavarjuk, majd a forrásban levő cseresznyéhez adjuk.
Állandóan kavargatva besűrítjük. Tálaláskor a combokat megszórhatjuk kakukkfű
virággal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése