.

2012. április 14., szombat

Jamie mozzarellája reggelire

Jamie ízvilága más mint a miénk, ezért néha idegenkedünk tőle :). Nagyon megtetszett ez
a színes, sajtos előétel. Jamie szinte minden ételében használ citromot, itt is :). Érdemes kipróbálni, nagyon különleges, finom étel.

3 db mozzarella golyót felszeleteltem
3 dl tejfölbe
sót
borsot tettem
1 citrom vékonyan lehámozott héját apróra vágtam, a felét a tejfölbe tettem
fél citrom levével jól kikavartam, hogy savanykás legyen. A mozzarella szeleteket tányérra helyeztem, ráöntöttem a kikavart tejfölt, megszórtam kapor és petrezselyem keverékével (Jamie majorannával tette) apróra vágott piros paprikával (Jamie csilivel szórta, de a gyerekek úgy nem ették volna meg)a maradék citromhéjjal, olivaolajjal meglocsoltam és paradicsomszeleteket tettem rá. Fokhagymás pirítosra halmoztuk és citromos teával fogyasztottuk.

3 megjegyzés:

  1. Biztosan jó ízvilág, szeretem amediterrán jellegű könnyű kajákat, legközelebb kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  2. Érdekes (én nem a fennt nevezettől tanultam, semmilyen ismert szakácskönyvem nincs, tv sincs az én életemben) a citromot és citromhéjat nagyon szeretem -azért veszek bio-t - sőt a citromot is mindenestől eszem. A paradicsom/tejföl párost renszeresen készítem nyáron, pici citrommal.
    A saláta nagyon tetszik, biztos befutó, a mozarellával kiegészítve.
    Szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  3. Nekünk új íz volt, de még a gyerekeknek is ízlett:) fincsi.
    Szép hétvégét nektek is!

    VálaszTörlés