Ebből az adagból 6 darab palacsintám lett.
Hozzávalók- a tésztához:
15 dkg liszt
2 dl ásványvíz
3 dl tejföl
1/2 dl olaj
só
A töltelékhez:
50 dkg friss káposzta
1/2 dl olaj
kevés cukor, só, bors
Tálaláshoz:
tejföl
A káposztát vékonyra szeleteltem, megsóztam, hagytam 5 percet állni. A forró olajon a cukrot karamellizáltam, a káposztát rátettem, borsóztam, puhára pároltam. Végül zsírjára sütöttem, kavargattam amíg gyenge barna színe lett. Hagytam kihűlni.
A tésztához a hozzávalókat jól kikevertem, a kihűlt káposztát hozzáadtam, ízlés szerint még fűszereztem.
Palacsinta sütőben kevés olajat forrósítottam( erre csak az első sütésnél van szükség)és kisütöttem a palacsintákat.
Megkentem tejföllel, összetűrtem és tálaltam.
Hű, ez nagyon fincsi lehet! :) Szeretjük a pirított káposztás ételeket, palacsintával párosítva is biztosan finom! :) Kipróbálós! :)
VálaszTörlésEgy jó leves után tökéletes második fogás Hankka:-)
TörlésHasonlít a tócsnira csak abba burgonyát reszelünk. :) hmmm fenséges!
VálaszTörlésPontosan Millye, csak puhább lesz a káposztától.
TörlésHmm,ma palacsinta lesz az ebéd ennek örömére...:)
VálaszTörlésAdok én ötletet:-) örülök neki!
TörlésIllegeti magát ez a palacsinta nagyon!!!!
VálaszTörlésJóféle:-)
TörlésFincsi lehet:)
VálaszTörlésAz volt:-)
Törlés