.

2013. július 20., szombat

Káposztás palacsinta

Leves után második fogásnak készítettem. Jó sok tejföllel nyakon öntve  laktató étel.
Ebből az adagból 6 darab palacsintám lett.


Hozzávalók- a tésztához:
15 dkg liszt
2 dl ásványvíz
3 dl tejföl
1/2 dl olaj


A töltelékhez:
50 dkg friss káposzta
1/2 dl olaj
kevés cukor, só, bors

Tálaláshoz:
tejföl

A káposztát vékonyra szeleteltem, megsóztam, hagytam 5 percet állni. A forró olajon a cukrot karamellizáltam, a káposztát rátettem, borsóztam, puhára pároltam. Végül zsírjára sütöttem, kavargattam amíg gyenge barna színe lett. Hagytam kihűlni.
A tésztához a hozzávalókat jól kikevertem, a kihűlt káposztát hozzáadtam,  ízlés szerint még fűszereztem.
Palacsinta sütőben kevés olajat forrósítottam( erre csak az első sütésnél van szükség)és kisütöttem a palacsintákat.
Megkentem tejföllel, összetűrtem és tálaltam.

10 megjegyzés:

  1. Hű, ez nagyon fincsi lehet! :) Szeretjük a pirított káposztás ételeket, palacsintával párosítva is biztosan finom! :) Kipróbálós! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy jó leves után tökéletes második fogás Hankka:-)

      Törlés
  2. Hasonlít a tócsnira csak abba burgonyát reszelünk. :) hmmm fenséges!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan Millye, csak puhább lesz a káposztától.

      Törlés
  3. Hmm,ma palacsinta lesz az ebéd ennek örömére...:)

    VálaszTörlés
  4. Illegeti magát ez a palacsinta nagyon!!!!

    VálaszTörlés