Sütöttetek már olyan rétest, hogy a nyers tekercset tejjel leöntitek és abban sül meg a tészta? Mostanig én sem. Mónika, a Váncza projektjében készítette el, nagyon megtetszett.
Úgy adódott, hogy amikor sütöttem volt két társaságom. A tekercseket a tepsibe tettem, öntöttem a tejet rá, erre mindenki csodálkozni kezdett. Tejet rá? Azt hogy? Milyen lesz?
Hogy mi sül ki belőle az a jövő titka, mondtam, kísérlet:-) egy óra múlva meg is tudtuk. A vaníliás tejben megsült rétestől illatozott a ház. Még melegen megkóstoltuk....isteni finom!
2 tekercs tésztájához vegyünk:
25 dkg lisztet
1 tojást
1/2 csom. sütőport és annyi
tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát pihentetjük amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez:
1/2 kg tehéntúró
10 dkg mazsola ( nálam most elmaradt)
1 csom. vaníliás cukor
2 kisebb tojás
1 citrom reszelt héja
20 dkg cukor és
tejföl
A hozzávalókat kikavarjuk. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen folyós a töltelékünk. Annyi tejfölt kavarjunk bele, amíg a krémünk jó kenhetővé válik.
Én itt megjártam egy kissé, mert beletettem az eredeti, könyv szerinti tejföladagot, ami 2 dl volt és a krémem folyt. Szerencsére volt még túróm, ezzel helyrehoztam.
Kell hozzá még:
10 dkg vaj megolvasztva
1/2 l tej és
1 csom. vaníliacukor
A tésztát kettévágtam, elkezdtem kinyújtani jó vékonyra. Lekentem az olvasztott vajjal. Ettől a tészta megpuhul és kézzel finoman lehet húzni. Kihúzogattam téglalap alakúra, még megkentem vajjal, rásimítottam a töltelék felét, majd feltekertem.
Ugyanígy jártam el a másik darabka tésztával is.
A tejben elkavartam a vaníliacukrot és ráöntöttem a rétesekre.
Előmelegített sütőben 180 fokon egy órát sütöttem, amiből alsó-felső fokozaton 30 percet, azután csak alsóra állítva még 30-at.
Fenséges!!!
VálaszTörlésIgeen!!! :-)
TörlésHogy ez milyen különleges, nem is vettem észre Móninál, de ahogy elnézem a fotókat, csakis finom lehet:)
VálaszTörlésMegtalálom én a kucifántosokat:-) ízre csak dicsérni tudom.
TörlésFini lehet nagyon !
VálaszTörlésIgen, az. Hamar fogyós:-)
TörlésNagyon guszta:)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésFenomenális! Azt hiszem a túróson kívül még almás verzióban is ki fogom próbálni :)
VálaszTörlésSzerintem azzal is finom lehet:-)
TörlésNagyon guszta és finom lehet! Láttam én is ezt a süteményt és csodálkoztam én is a leöntésen!:)
VálaszTörlésTökéletesen működik Éva, elpárolog róla a tej, a tészta pedig finom, puha lesz.
TörlésSzerintem már holnap nekiállok....unatkozik a sütőm ebben a melegben..;-))
VálaszTörlésMilyen jó! Kíváncsian várom az eredményt! Ne hagyd azt a sütőt sokat unatkozni:-)
TörlésBekerült a recept mellé:))
VálaszTörlésNagyon szép:))
Köszi Mónika:-)
TörlésGyönyörű lett, először azt hittem, attól hamis, hogy nem kell bele túró! :) Aztán rájöttem, hogy inkább a tésztája hamis rétestészta. Nagyon jól néz ki, finom lehetett! :)
VálaszTörlésIgen, a tészta miatt hamis:-) finom volt!:-)
TörlésNagyon érdekes!! Olyan szívesen megkóstoltam volna én is... :)
VálaszTörlésNekünk is érdekes volt amikor úsztak a tekercsek a tejben, de finom lett a végeredmény:-)
TörlésSzívesen adtam volna:-)