.

2013. július 17., szerda

Sztracsatella fagylalt

A főzött fagylalt gyermekkorom emléke. Nem volt nagy választék az üzletekben, ezért édesanyám mindig készített különböző ízesítéssel. Jégkocka tartóba fagyasztotta. Ebéd után mindig kaptunk néhány kockát:-)
Egyúttal az új szerzeményemet, a formákat is kipróbáltam. Bevált!

2 tojássárga
2 ek cukor
2 csom. vaníliás cukor
2 dl tej
1 kk étkezési keményítő
2 dl tejszín
5 dkg étcsoki

A tojássárgákat kikavartam a cukrokkal, hozzáadtam a keményítőt, simára kavartam a tejjel és lassú tűzön kavargatva főztem amíg besűrűsödött. Rögtön hideg vízzel teli edénybe állítottam a fazekat, hogy lehűljön.
Közben a tejszínt kemény habbá vertem, hozzákavartam a kihűlt pépet, belereszeltem a csokit és jól összekevertem.
Beleadagoltam a poharakba,  fagyasztóba tettem. Néhány óra múlva lehetett nyalogatni.

8 megjegyzés:

  1. De jók azok a formák:) Nekem is kell:))
    Nagyon finom lehet a te fagyid is, nálunk a barackos után már volt meggyes, tegnappedig csokisat készítettem:) Família nagyon örvend neki:) Azt mondták kétnaponta készíthetem mindenféle ízesítéssel:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyaralás alatti szerzeményem:-)
      Meghiszem, hogy örülnek, mert finomak ezek a fagyik. Ez sem nagy adag, 9 ilyen pohárkával lett, két napig tartott:-)

      Törlés
  2. Ilyen formát szeretnék én is :) A fagyid fenomenális lett! :)

    VálaszTörlés
  3. Nem vártál sokat az új formák felavatásával. :) Finom fagyit készítettél, szívesen nyalogatnám én is most. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szoktam várni, gyorsan lépek a tettek mezejére:-)
      gyertek készítek még egy adagot!

      Törlés
  4. A sztracsatella nálunk is kedvenc a gyerekeknél, jól néz ki és finom is lehet! :) Klasszak a fagyiformáid! :)

    VálaszTörlés