Egyúttal az új szerzeményemet, a formákat is kipróbáltam. Bevált!
2 tojássárga
2 ek cukor
2 csom. vaníliás cukor
2 dl tej
1 kk étkezési keményítő
2 dl tejszín
5 dkg étcsoki
A tojássárgákat kikavartam a cukrokkal, hozzáadtam a keményítőt, simára kavartam a tejjel és lassú tűzön kavargatva főztem amíg besűrűsödött. Rögtön hideg vízzel teli edénybe állítottam a fazekat, hogy lehűljön.
Közben a tejszínt kemény habbá vertem, hozzákavartam a kihűlt pépet, belereszeltem a csokit és jól összekevertem.
Beleadagoltam a poharakba, fagyasztóba tettem. Néhány óra múlva lehetett nyalogatni.
De jók azok a formák:) Nekem is kell:))
VálaszTörlésNagyon finom lehet a te fagyid is, nálunk a barackos után már volt meggyes, tegnappedig csokisat készítettem:) Família nagyon örvend neki:) Azt mondták kétnaponta készíthetem mindenféle ízesítéssel:)
A nyaralás alatti szerzeményem:-)
TörlésMeghiszem, hogy örülnek, mert finomak ezek a fagyik. Ez sem nagy adag, 9 ilyen pohárkával lett, két napig tartott:-)
Ilyen formát szeretnék én is :) A fagyid fenomenális lett! :)
VálaszTörlésKöszönöm! :-)
TörlésNem vártál sokat az új formák felavatásával. :) Finom fagyit készítettél, szívesen nyalogatnám én is most. :P
VálaszTörlésNem szoktam várni, gyorsan lépek a tettek mezejére:-)
Törlésgyertek készítek még egy adagot!
A sztracsatella nálunk is kedvenc a gyerekeknél, jól néz ki és finom is lehet! :) Klasszak a fagyiformáid! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka!:-)
Törlés