Sok friss zöldséggel, galuskával készítettem, hús nélkül, de higgyétek el így is nagyon laktató, finom leves.
30 dkg szárazbab
30 dkg vegyes leveszöldség( répa, petrezselyem gyökér, karalábé)
1 jó szelet zeller
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
petrezselyemzöld, lestyán
só, pirospaprika
kevés olaj
A galuskához:
1 tojás
2- 3 ek liszt
A babot este megmostam, beáztattam. Másnap kuktába tettem, vízzel felöntöttem, hogy bőven lepje el, sóztam és sípolástól számítva 15 percet főztem.
A zöldségeket megpucoltam, felvágtam. Egy fazékban olajon megdinszteltem a hagymát. A fazekat levettem a tűzről, belekavartam a pirospaprikát, hozzáadtam a felvágott zöldségeket, kissé sóztam és fedő alatt 5 percet pároltam.
Hozzáöntöttem a babhoz, együtt tovább főztem.
A galuskához a tojást felvertem, belekavartam a lisztet( hígabb masszát kell kapjunk), majd kiskanállal a lassan lobogó levesbe szaggattam.
A paradicsomot forró vízbe mártottam, héját lehúztam, húsát apróra vágtam.
A leves tetejét apróra vágott petrezselyem zölddel és lestyánnal szórtam meg.
Tálaláskor tejfölt ettünk hozzá és csípős paprikát.
Így zöldségesen még sosem ettem, ki kell próbálnom egyszer, mert jól hangzik:)
VálaszTörlésFinom az íze Kati. Tejfölös eresztékkel még sűrítheted,nekünk így tökéletes volt:-)
TörlésElhiszem, hús nélkül is jó kis tartalmas leves! :)
VálaszTörlésAz bizony:-)
TörlésNálunk is elfogyna nagyon gyorsan. A család imádja a leveseket :)
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük:-) Sokszor kétfélét főzök a lányom miatt. Ő nem eszik semmi húsosat.
Törlés