Ajándékba kaptunk egy, már főzésre előkészített nyulat. Zöldségekkel párosítva, ízletes ebédet készítettünk belőle.
Hozzávalók:
1 közepes nyúl
2 db nagyobb fej hagyma
3 db kis répa
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 ek paprikakrém
1 csapott ek pirospaprika
só
olaj
A nyulat feldarabolom, kevés olajban elősütöm. Kiveszem, majd az apróra vágott hagymákat megpárolom benne. Hozzáadom a reszelt répákat és a kicsire szeletelt zöldpaprikát, megsózom és jó 10 percig hagyom párolódni. Beleszórom a pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm vízzel. Hozzáadom a parikakrémet, majd beleteszem a nyulat. Kb 45 perc főzés után hozzáadom a héjától megfosztott és apróra vágott paradicsomot és még jó negyed órán át hagyom rotyogni.
Főtt tésztával és káposztából készült savanyúsággal tálaltam.
Szóval ez lett belőle:) Nagyon ízletes lehet így zöldségesen is:)
VálaszTörlésEz lett:-) a párom ügyeskedte egyedül:-)
TörlésJól néz ki a tányéron, finom lehetett! :)
VálaszTörlésFinom volt Hankka!:-)
TörlésHát szép ajándék én is szívesen fogadnám:) Régen ettem nyulat, finom és egészséges, ez is nagyon jó a sok zöldséggel:)
VálaszTörlésItt is ritkán jutunk hozzá, jó lenne egy stabil forrás, mert ahogy mondod finom és egészséges.
TörlésKipróbáltuk ma, nagyon finom. Köszi Hajni :)
VálaszTörlésÓ, nagyon örülök! Egészségetekre!
Törlés