2013. július 30., kedd

Zöldséges nyúlpaprikás

Ajándékba kaptunk egy, már főzésre előkészített nyulat. Zöldségekkel párosítva, ízletes ebédet készítettünk belőle.

Hozzávalók:

1 közepes nyúl
2 db nagyobb fej hagyma
3 db kis répa
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 ek paprikakrém
1 csapott ek pirospaprika

olaj

A nyulat feldarabolom, kevés olajban elősütöm. Kiveszem, majd az apróra vágott hagymákat megpárolom benne. Hozzáadom a reszelt répákat és a kicsire szeletelt zöldpaprikát, megsózom és jó 10 percig hagyom párolódni. Beleszórom a pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm vízzel. Hozzáadom a parikakrémet, majd beleteszem a nyulat. Kb 45 perc főzés után hozzáadom a héjától megfosztott és apróra vágott paradicsomot és még jó negyed órán át hagyom rotyogni.
Főtt tésztával és káposztából készült savanyúsággal tálaltam.

8 megjegyzés:

  1. Szóval ez lett belőle:) Nagyon ízletes lehet így zöldségesen is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez lett:-) a párom ügyeskedte egyedül:-)

      Törlés
  2. Jól néz ki a tányéron, finom lehetett! :)

    VálaszTörlés
  3. Hát szép ajándék én is szívesen fogadnám:) Régen ettem nyulat, finom és egészséges, ez is nagyon jó a sok zöldséggel:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is ritkán jutunk hozzá, jó lenne egy stabil forrás, mert ahogy mondod finom és egészséges.

      Törlés
  4. Kipróbáltuk ma, nagyon finom. Köszi Hajni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, nagyon örülök! Egészségetekre!

      Törlés