2013. december 15., vasárnap
Aszalt szilvás korhely leves
Egy nagy zacskó szilvám van amit az ősszel aszaltam, elkezdtem felhasználni.
Készültem főzni, megjelenik Zoltán, hogy segít. Pucolta a zöldséget, vágta a káposztát, ment a munka rendesen. Mikor elővettem az aszalt szilvát kérdi, hogy mit akarok vele? Mondom tenni a levesbe. Néz, aztán nagy komolyan megkérdezi, hogy van ilyen leves? :-) Jót nevettem. Most lett ilyen leves! :-)
Hozzávalók: 25 dkg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt kolbász, 10 dkg aszalt szilva, 1 vöröshagyma, 1 répa, 3 evőkanál olaj, 1 babérlevél, só, bors, pirospaprika; a sűrítéshez: 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt
Elkészítése: A káposztát vékonyra vágjuk, a kolbászt felszeleteljük, a szilvát hosszában kettévágjuk, a hagymát és a répát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Olajon megfuttatjuk a hagymát és a répát, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a kolbászkarikákat, a káposztát és a szilvát. Felöntjük vízzel. Ízesítjük babérlevéllel, sóval, borssal és lefödve fél óra alatt puhára főzzük. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, kevés vízzel és a fövő levesbe öntjük. Néhányat lobbanva készre főzzük.
Címkék:
aszalt szilva,
kolbász,
leves,
savanyúkáposzta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Valóban meglepő benne az aszalt szilva, de ha belegondolok, miért is ne?! :) Biztosan nagyon finom ezzel a plusz ízzel is! :)
VálaszTörlésÍzlett benne a szilva, különleges ízt ad, egy kissé savanykás is. Érdemes kísérletezni vele.
TörlésMerész dolog volt aszalt szilvát is tenni bele, érdekes ízkombináció lehetett. :)
VálaszTörlésMerész nekünk, mert a hagyományos ízekkel vagyunk szokva, de hidd el finom lett:-)
Törlés