Hozzávalók: 30 dkg teljes
kiőrlésű rozsliszt, 10 dkg finomliszt, 3 dkg puha vaj, 2,5 dkg friss élesztő, 1
teáskanál cukor, 2,75 dl víz, 1 teáskanál só.
Elkészítése: A vizet meglangyosítjuk,
belekavarjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A
liszteket egy tálba mérjük, elkavarjuk benne a sót. Hozzáadjuk a felfutott
élesztőt, a puha vajat és a tésztát kidagasztjuk. Meleg helyen letakarva egy
órát kelesztjük majd négy részre osztjuk. Vizes kézzel kerekre formázzuk,
sütőpapíros tepsire helyezzük és leterítve még kelesztjük amíg a sütő 200 fokra
felmelegszik. Vízzel megspriccolva forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Megj: Hogyha a meleg zsemlét
konyharuhába csavarjuk amíg teljesen kihűl, napokig puha marad.
Szóval tányért sütöttél:-) Katalinnál láttam már levest cipóban, de látván-hallván attól tartok, kifolyik a leves, miután elázott a cipóbél. Vagy mégsem? Na majd kiderül, ha hozod a levest is:-)
VálaszTörlésNem folyik ki Gerdi. A bele megázik a létől, de a karéja ropogós marad:-)
TörlésJajj, de fini lehet a levessel majd:) Ettem Jókai bablevest cipóban, nagyon tetszetős és finom is volt:)
VálaszTörlésBablevessel is eltudom képzelni:-)
TörlésEhető tányér, nagyon szuper lett:) Egyszer sütöttem én is, nagy élmény volt úgy enni a levest:)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésJajjjj de szuper! NAgyon jól fog jönni ez a cipós recept krémlevesekhez (is) Kösziii! :)
VálaszTörlés:-) Örülök, hogy tetszik!
TörlésKi kell próbáljam én is. Eddig még soha nem készítettem olyan cipót, hogy levest lehessen tálalni benne, de most már van jól bevált recept is, úgy hogy semmi nem tarthat vissza. :)
VálaszTörlés