2013. december 12., csütörtök

Babérleveles raguleves galuskával

Legtöbbször tárkonyosan készítjük a ragulevest, most kipróbáltuk babérlevéllel is. Finom lett!

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 1 nagy répa és petrezselyemgyökér, 1 evőkanál házi ételízesítő, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 2 babérlevél, só, bors; a galuskához: 1 tojás, 3 evőkanál liszt, 3 dkg vaj, csipet só.


Elkészítése: A répát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, felszeleteljük. A vajon megpároljuk a zöldségeket, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Beleszórjuk az ételízesítőt, a babérlevelet, felöntjük vízzel és felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal. A galuskához a tojást villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót és a puha vajat. A tésztából kiskanállal galuskákat szaggatunk a fövő levesbe. A tejfölbe csomómentesre kavarjuk a lisztet, adunk hozzá a forró léből majd a levesbe öntjük. Hagyjuk néhányat lobbani és eloltjuk a tüzet.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, igazi téli, laktató leves! Kipróbálom szívesen. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Jó étvágyat hozzá!:-)

      Törlés
  2. Jó kis tartalmas leves így télidőben, nem maradt véletlenül egy kis tányérkával?! :) Elfogadnám! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem Hankka, de van aszalt szilvás leves, gyere kóstold meg:-)

      Törlés
  3. A hétvégén nálunk is raguleves készült, de tárkonyosan. Kíváncsivá tettél a babérleveles változatra, kifogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig én is tárkonyosan készítettem, de próbáld ki, meglátod finom!:-)

      Törlés