2013. december 11., szerda

Rumos, fahéjas puncs

Egyre hidegebb van, ilyenkor jól esik az esti beszélgetések alatt melegítő italokat kortyolgatni.



Hozzávalók: 2 filter gyümölcstea, 2 fahéjrúd, 6 szem szegfűszeg, 2 citromkarika, 2 evőkanál méz, 0,5 dl rum, 5 dl víz.


Elkészítése: A vizet felforraljuk, a tea filterekre öntjük. Lefödve hagyjuk néhány percet, majd a filtereket kivesszük. A citromszeletekbe beleszúrunk 3-3 darab szegfűszeget. A teát ízesítjük mézzel, belekavarjuk a rumot, beletesszük a fűszeres citromkarikákat és a fahéj rudakat. Alaposan elkeverjük, poharakba töltjük és kortyonként megiszogatjuk.

8 megjegyzés:

  1. Már a múltkori puncs-recepted is nagyon tetszett, ez pedig még inkább! :) Erős késztetést érzek, hogy most rögtön elkészítsem, azt hiszem, van is itthon minden hozzá! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Készítsd el és majd mondd meg milyen volt :-)

      Törlés
  2. Jajjj de jó :) annyira karácsonyi és téli hangulatot áraszt ez a puncs hmmmm :)

    VálaszTörlés
  3. Hű, este a kandalló mellet a kötött takaróba bújva el iszogatnám. Karácsonyra elkészül... :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így igen! Kandalló mellett :-)
      Örülök, hogy tetszik!

      Törlés
  4. Igazi Karácsonyi hangulatú itóka. :)

    VálaszTörlés