.

2014. május 13., kedd

Csirkemell csíkok tavaszi zöldekkel




Párolt rizzsel könnyed ebédet tálalhatunk, ha szeretjük a sokzöldes, húsos ételeket.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 1 kötés zöldhagyma, 2 szál zöld fokhagyma, 2 evőkanál sűrített paradicsom, kapor, petrezselyemzöld, olaj, só, bors

Elkészítése: A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, a zöldjükkel együtt felkarikázzuk. Kevés olajon a hagymákat megfuttatjuk, hozzáadjuk a csirkemell csíkokat, az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk és födő alatt puhára pároljuk. Végül a paradicsomot is belekeverjük. Apróra vágott kaporral, petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Párolt rizst kínálhatunk hozzá, de önmagában, friss kenyérrel is fogyasztható.

2 megjegyzés: