Nagyon szeretem és sokat is megtudok enni a pirosra sült újkrumpliból, főleg ha kapros öntet is készült mellé. Higgyétek el, mennyei :)
Hozzávalók: 1,2 kg újkrumpli, 10 dkg ömlesztett
krémsajt, 3 dl tejföl, kapor, vaj, só
Elkészítése: A krumpli héját jól megsúroljuk,
megmossuk. A nagyobb szemeket kettévágjuk. Sós vízben 5 percet előfőzzük, majd
leszűrjük és vajjal kikent tepsibe öntjük. Forró sütőben pirosra sütjük. Az
öntethez a krémsajtot simára kavarjuk a tejföllel, sózzuk és apróra vágott
kaprot adunk hozzá. A forró krumplival tálaljuk.
Jaj, a férjemmel az így készült sült újkrumpli a kedvencünk! A kisebbeket egyben szoktuk hagyni, a nagyobbakat kettévágjuk mi is... annyira finom, mint a vaj... :P
VálaszTörlésMilyen egyszerű, mégis mennyire finom étel! :)
VálaszTörlésVégre valami ami gyors és finom. Vira
VálaszTörlés