.

2014. május 21., szerda

Sült újkrumpli kapros öntettel

 
Nagyon szeretem és sokat is megtudok enni a pirosra sült újkrumpliból, főleg ha kapros öntet is készült mellé. Higgyétek el, mennyei :)

Hozzávalók: 1,2 kg újkrumpli, 10 dkg ömlesztett krémsajt, 3 dl tejföl, kapor, vaj, só

Elkészítése: A krumpli héját jól megsúroljuk, megmossuk. A nagyobb szemeket kettévágjuk. Sós vízben 5 percet előfőzzük, majd leszűrjük és vajjal kikent tepsibe öntjük. Forró sütőben pirosra sütjük. Az öntethez a krémsajtot simára kavarjuk a tejföllel, sózzuk és apróra vágott kaprot adunk hozzá. A forró krumplival tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Jaj, a férjemmel az így készült sült újkrumpli a kedvencünk! A kisebbeket egyben szoktuk hagyni, a nagyobbakat kettévágjuk mi is... annyira finom, mint a vaj... :P

    VálaszTörlés
  2. Milyen egyszerű, mégis mennyire finom étel! :)

    VálaszTörlés
  3. Végre valami ami gyors és finom. Vira

    VálaszTörlés