12 dkg vaj 4 tojás sárgájával elrájbólni kevés tejbe
áztatott élesztőt teszünk közzé s 25 dkg lisztet jól el kavarjuk egy jó nagy
tepsibe belenyújtjuk ha jól megkelt lekvárral vékonyan bekenjük és a 4 tojás
kemény habját cukorral jól elkavarjuk rá tesszük és mandulával lehintjük.
Megj: Fél dl tejbe 1 dkg élesztőt felfuttattam. A
vajat a tojássárgájával elkavartam, hozzáadtam a lisztet, majd az élesztős
tejet és puha tésztát gyúrtam. 35x24 cm-es tepsibe nyújtottam, letakarva egy
órát kelesztettem. Tetejét meggylekvárral lekentem. A tojásfehérjét 20 dkg
porcukorral kemény habbá vertem, rásimítottam a lekvárra. Maréknyi tört
mandulával szórtam meg. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percet sütöttem.
Nagyon egyszerü, és nagyon guszta, biztos, hogy ki fogom próbálni, köszi a receptet. Üdv Katica
VálaszTörlésPróbáld ki Katica, fincsi :-)
TörlésMa megsütöttem. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom. Egyik kedvenc lesz nálam!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy kipróbáltad Piroska. Jók ezek a régi receptek.
VálaszTörlésÉrdekes neve van és nagyon jól hangzik a recept. A végeredmény pedig nagyon guszta! :)
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a süti nekem is. :)
VálaszTörlésNe haragudj, de az alsó rétegben, tehát a tésztában egyáltalán nincs is cukor? Csak amennyi az élesztő felfuttatásához kell?
VálaszTörlés