.

2014. május 20., kedd

Damen kapric

Egy újabb finomságos régi recept, mely eredetileg így hangzik:

12 dkg vaj 4 tojás sárgájával elrájbólni kevés tejbe áztatott élesztőt teszünk közzé s 25 dkg lisztet jól el kavarjuk egy jó nagy tepsibe belenyújtjuk ha jól megkelt lekvárral vékonyan bekenjük és a 4 tojás kemény habját cukorral jól elkavarjuk rá tesszük és mandulával lehintjük.

Megj: Fél dl tejbe 1 dkg élesztőt felfuttattam. A vajat a tojássárgájával elkavartam, hozzáadtam a lisztet, majd az élesztős tejet és puha tésztát gyúrtam. 35x24 cm-es tepsibe nyújtottam, letakarva egy órát kelesztettem. Tetejét meggylekvárral lekentem. A tojásfehérjét 20 dkg porcukorral kemény habbá vertem, rásimítottam a lekvárra. Maréknyi tört mandulával szórtam meg. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 percet sütöttem.



7 megjegyzés:

  1. Nagyon egyszerü, és nagyon guszta, biztos, hogy ki fogom próbálni, köszi a receptet. Üdv Katica

    VálaszTörlés
  2. Ma megsütöttem. Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom. Egyik kedvenc lesz nálam!!

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy kipróbáltad Piroska. Jók ezek a régi receptek.

    VálaszTörlés
  4. Érdekes neve van és nagyon jól hangzik a recept. A végeredmény pedig nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik ez a süti nekem is. :)

    VálaszTörlés
  6. Ne haragudj, de az alsó rétegben, tehát a tésztában egyáltalán nincs is cukor? Csak amennyi az élesztő felfuttatásához kell?

    VálaszTörlés