.

2014. május 16., péntek

Hideg, mézes eperkrémleves

Most már hazai eper is van a piacon,  gyors krémlevest is készíthetünk belőle. Nálunk kedvenc.


Hozzávalók:40 dkg eper, 1,5 dl tejszín, 1 dl tej, 3 evőkanál méz, 1 szál menta; a díszítéshez: eperszörp

Elkészítése: Az epret megmossuk, lecsumázzuk. A menta csücskét díszítésnek félretesszük, a többi levelét levesszük. Az epret a mézzel, a mentalevelekkel, a tejszínnel, a tejjel turmixgépben simára keverjük. Tetejét eperszemmel, a félretett mentával, kevés eperszörppel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Jöhet erre is egy nagy tányérral... :)

    VálaszTörlés
  2. István és Erika2014. május 25. 14:56

    Mi elkészítettük.........Nekünk bejött!!!!!! Köszi a receptet!!!!! :)

    VálaszTörlés