Pillanatok alatt elkészíthető ebéd. A köretet mindenki maga választhatja hozzá, de szerintem pürével nagyon fincsi:)
Hozzávalók: 30 dkg sertés vagy borjúmáj, 10 dkg
füstölt szalonna, 8 dkg liszt, só, bors; a krumplipüréhez: 40 dkg krumpli, 5
dkg vaj, 1,5 dl tej, só
Elkészítése: A püréhez a krumplit megtisztítjuk,
kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, a
krumplival együtt krémesre törjük, végül kikavarjuk a tejjel. A májat
kettészeljük, kisebb szeletekre vágjuk, borsózzuk és lisztbe forgatjuk. A
szalonnát felszeleteljük, tetejét bevagdossuk, kisütjük, majd a zsírból
kiszedjük. A májszeleteket a szalonna zsírjába helyezzük és megsütjük.
Tálaláskor a sült májra teszünk egy szelet sült szalonnát. Krumplipürét,
savanyúságot adunk hozzá.
Megj: A szalonna zsírjához tehetünk még olajat vagy
zsírt, ha az kevésnek bizonyul a máj kisütéséhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése