.

2014. május 28., szerda

Marchal-máj



 Pillanatok alatt elkészíthető ebéd. A köretet mindenki maga választhatja hozzá, de szerintem pürével nagyon fincsi:)

Hozzávalók: 30 dkg sertés vagy borjúmáj, 10 dkg füstölt szalonna, 8 dkg liszt, só, bors; a krumplipüréhez: 40 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 1,5 dl tej, só

Elkészítése: A püréhez a krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, a krumplival együtt krémesre törjük, végül kikavarjuk a tejjel. A májat kettészeljük, kisebb szeletekre vágjuk, borsózzuk és lisztbe forgatjuk. A szalonnát felszeleteljük, tetejét bevagdossuk, kisütjük, majd a zsírból kiszedjük. A májszeleteket a szalonna zsírjába helyezzük és megsütjük. Tálaláskor a sült májra teszünk egy szelet sült szalonnát. Krumplipürét, savanyúságot adunk hozzá.

Megj: A szalonna zsírjához tehetünk még olajat vagy zsírt, ha az kevésnek bizonyul a máj kisütéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése