.

2014. május 19., hétfő

Paradicsomos-paprikás rakottas

Szeretem a rakott ételeket. Aránylag gyorsan  összekészíthető, tartalmas, laktató eledel.


Hozzávalók:40 dkg burgonya, 2 paradicsom, 2 szál zöldhagyma, 2 tojás, 1-1 piros és zöld színű paprika, 10 dkg sajt, 3 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, pirospaprika,só

Elkészítése: A burgonyát vízben odatesszük főni, majd leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni és meghámozzuk. A tojást keményre főzzük. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, az olajon megfuttatjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát is. Kevés vizet adva hozzá födő alatt pároljuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, húsát kockára vágjuk, és a paprikához adjuk. Belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet is, sózzuk és puhára pároljuk. Egy tűzálló tál alját kikenjük kevés vajjal. Belerakjuk a karikára vágott burgonya felét, rá egy rész zöldséget. Arra tojáskarikát teszünk, befedjük a burgonya másik részével, majd a zöldséggel. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben ráolvasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése