Hozzávalók:40 dkg burgonya, 2 paradicsom, 2 szál zöldhagyma, 2 tojás, 1-1 piros és zöld színű paprika, 10 dkg sajt, 3 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, pirospaprika,só
Elkészítése: A burgonyát vízben odatesszük főni,
majd leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni és meghámozzuk. A tojást keményre
főzzük. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, az olajon megfuttatjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát is.
Kevés vizet adva hozzá födő alatt pároljuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük,
héját lehúzzuk, húsát kockára vágjuk, és a paprikához adjuk. Belekeverjük az
apróra vágott petrezselyemzöldet is, sózzuk és puhára pároljuk. Egy tűzálló tál
alját kikenjük kevés vajjal. Belerakjuk a karikára vágott burgonya felét, rá
egy rész zöldséget. Arra tojáskarikát teszünk, befedjük a burgonya másik
részével, majd a zöldséggel. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és
előmelegített sütőben ráolvasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése