Hamis cordon bleu
Így is lehet cordon bleu-t készíteni és higgyétek el, nagyon finom. Mindenképpen frissen, melegen jó fogyasztani.
Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 15 dkg sajt, 20 dkg
sonka, 2 tojás, finomliszt, zsemlemorzsa, só, olaj; az öntethez: 2 dl sovány
tejföl, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olaj, 0,5 mokkáskanál porcukor,
petrezselyemzöld, bazsalikom, só, fehér bors; a tálaláshoz: salátalevél,
pirospaprika
Elkészítése: A krumplit
héjában megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk, és szélesebb
szeletekre vágjuk. A burgonyakarikát sablonként használva a sajtból és a
sonkából köröket vágunk ki. Két szelet sonka közé teszünk egy szelet sajtot,
majd alul-felül krumpli szelet kerül. Óvatosan fogvájóval átszúrjuk. Egy
tányérba lisztet teszünk, egy másikba zsemlemorzsát. A tojást villával
felverjük, sózzuk, borsózzuk. A töltött krumpliszeleteket először lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban kisütjük. Az öntethez a tejfölbe kavarjuk a
citromlét, az olajat, a porcukrot, ízlés szerint sót, borsot és a felaprított
zöldfűszereket. Friss salátával, öntettel tálaljuk, pirospaprikával díszítjük.
Nagyon tetszik, guszta! Szívesen elfogadnék most egy darabkát mert nagyon finom lehet!
VálaszTörlésMikor jöhetek ebédre?! :)
VálaszTörlésÖtletes megoldás :)
VálaszTörlésJól hangzik, hamissága ellenére is nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésElég melósnak hangzik de a látvány alapján megéri! :))
VálaszTörlésKrumpli, sonka, sajt... csakis finom lehet!
VálaszTörlésMindenképp kipróbálandó. Nagyon guszta lett
VálaszTörlés