.

2014. május 8., csütörtök

Hamis cordon bleu


Így is lehet cordon bleu-t készíteni és higgyétek el, nagyon finom. Mindenképpen frissen, melegen jó fogyasztani.


Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 15 dkg sajt, 20 dkg sonka, 2 tojás, finomliszt, zsemlemorzsa, só, olaj; az öntethez: 2 dl sovány tejföl, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olaj, 0,5 mokkáskanál porcukor, petrezselyemzöld, bazsalikom, só, fehér bors; a tálaláshoz: salátalevél, pirospaprika

Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk, és szélesebb szeletekre vágjuk. A burgonyakarikát sablonként használva a sajtból és a sonkából köröket vágunk ki. Két szelet sonka közé teszünk egy szelet sajtot, majd alul-felül krumpli szelet kerül. Óvatosan fogvájóval átszúrjuk. Egy tányérba lisztet teszünk, egy másikba zsemlemorzsát. A tojást villával felverjük, sózzuk, borsózzuk. A töltött krumpliszeleteket először lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban kisütjük. Az öntethez a tejfölbe kavarjuk a citromlét, az olajat, a porcukrot, ízlés szerint sót, borsot és a felaprított zöldfűszereket. Friss salátával, öntettel tálaljuk, pirospaprikával díszítjük.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, guszta! Szívesen elfogadnék most egy darabkát mert nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik, hamissága ellenére is nagyon fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Elég melósnak hangzik de a látvány alapján megéri! :))

    VálaszTörlés
  4. Krumpli, sonka, sajt... csakis finom lehet!

    VálaszTörlés
  5. Mindenképp kipróbálandó. Nagyon guszta lett

    VálaszTörlés