Elkészítése: A krumplit
héjában megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd megtisztítjuk, és szélesebb
szeletekre vágjuk. A burgonyakarikát sablonként használva a sajtból és a
sonkából köröket vágunk ki. Két szelet sonka közé teszünk egy szelet sajtot,
majd alul-felül krumpli szelet kerül. Óvatosan fogvájóval átszúrjuk. Egy
tányérba lisztet teszünk, egy másikba zsemlemorzsát. A tojást villával
felverjük, sózzuk, borsózzuk. A töltött krumpliszeleteket először lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsábanmegforgatjuk. Forró olajban kisütjük. Az öntethez a tejfölbe kavarjuk a
citromlét, az olajat, a porcukrot, ízlés szerint sót, borsot és a felaprított
zöldfűszereket. Friss salátával, öntettel tálaljuk, pirospaprikával díszítjük.
Nagyon tetszik, guszta! Szívesen elfogadnék most egy darabkát mert nagyon finom lehet!
VálaszTörlésMikor jöhetek ebédre?! :)
VálaszTörlésÖtletes megoldás :)
VálaszTörlésJól hangzik, hamissága ellenére is nagyon fincsi lehet! :)
VálaszTörlésElég melósnak hangzik de a látvány alapján megéri! :))
VálaszTörlésKrumpli, sonka, sajt... csakis finom lehet!
VálaszTörlésMindenképp kipróbálandó. Nagyon guszta lett
VálaszTörlés