Tudom, hogy sokan vannak a tartósítószerek ellen, én is ha lehet kerülöm. Viszont az alma eltevését így tanultam, így is csinálom mindig. Kisebb üvegekbe szoktam beletenni, gazdaságosabban feltudom használni. Ha esetleg meg is marad valamennyi, hűtőben sokáig eláll, nem penészesedik meg.
Hozzávalók: 3 kg alma, 30 dkg cukor, 1 mokkáskanál tartósító (szalicil)
Elkészítése:
Az almákat megmossuk, a cukrot és a tartósítót előkészítjük.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Zománcos edénybe tesszük, összevegyítjük a cukorral és a szalicillel. Tiszta üvegekbe osztjuk, a kiengedett levét is rátöltjük. Tetejüket rácsavarjuk.
Nagyobb edénybe egy régi konyharuhát teszünk, az üvegeket beleállítjuk és feltöltjük hideg vízzel. Tetejét konyharuhával betakarjuk. Addig gőzöljük takaréklángon, amíg a leve forrni kezd. A vízben hagyjuk kihűlni.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Zománcos edénybe tesszük, összevegyítjük a cukorral és a szalicillel. Tiszta üvegekbe osztjuk, a kiengedett levét is rátöltjük. Tetejüket rácsavarjuk.
Nagyobb edénybe egy régi konyharuhát teszünk, az üvegeket beleállítjuk és feltöltjük hideg vízzel. Tetejét konyharuhával betakarjuk. Addig gőzöljük takaréklángon, amíg a leve forrni kezd. A vízben hagyjuk kihűlni.
Köszi, milyen jól jön ez a recept :) Télen egy kis finom almáspitéhez :)
VálaszTörlés