Nem kell megijedni, nem lesz édes a hűs ettől a méztől, viszont pirosra, ropogósra megsül. Almával párosítva egyenesen isteni.
Hozzávalók: 2 egész csirkecomb, 2 dl sör, 1 evőkanál méz, olaj,só, bors; a párolt almához: 3 alma, fél citrom leve, 2 evőkanál víz, 1 evőkanál cukor, csipetnyi őrölt szegfűszeg, fahéj, kávéskanálnyi vaj
Elkészítése: A combokat megmossuk, sózzuk,
borsózzuk, tepsibe tesszük. Kevés olajat öntünk alá és a sört. Alufóliával
beborítjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük. A fóliát
levesszük, a combokat lekenjük a mézzel és ropogósra sütjük. A körítéshez az
almát megtisztítjuk, majd felszeleteljük. Hozzáadjuk a citromlét,
összeforgatjuk, a vizet, a cukrot és puhára pároljuk. A fűszerekkel ízesítjük, végül a vajat is belekavarjuk.
A fűszeres, párolt almát, a ropogós combokkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése