.

2014. augusztus 8., péntek

Almás-gyömbéres baracklekvár

 Finom párosítás az alma a barackkal, hát még ha gyömbér is kerül bele. Következőbe teszek egy kicsivel többet, legyen intenzívebb. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók: 1 kg alma, 1 kg sárgabarack, 1 citrom, 40 dkg cukor, 4 cm darab gyömbér

Elkészítése: Az almát megtisztítjuk, magházát kivágjuk, húsát feldaraboljuk, meglocsoljuk a citrom kicsavart levével. A barackot megmossuk, felszeleteljük, az almához adjuk. Együtt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a cukrot és még néhány percig forraljuk. Botmixerrel pürésítjük, tetszés szerint darabokat is hagyhatunk benne. Tiszta üvegekbe adagoljuk, tetejét rácsavarjuk, fejre fordítjuk 10 percre, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése