.

2014. augusztus 13., szerda

Rablóhús zöldségekkel



  
Most éppen esős idő van, de ilyen rablóhúst bent a házban is sütögethetünk, ha kedvünk tartja.

Hozzávalók: 40 dkg szűzpecsenye, 1 lilahagyma, 1-1 piros és zöld színű paprika, hurkapálca; a páchoz: 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál apróra vágott rozmaring; a körethez: 60 dkg krumpli, 1 répa, 6 darab gomba, vaj, só, bors

Elkészítése:
   Előkészítjük a nyárshoz a hozzávalókat. A paprikát megmossuk, a hagymát megtisztítjuk.
A húst felszeleteljük, a paprikákat kockára, a hagymát nagyobb cikkekre vágjuk.
A páchoz az olajat elkavarjuk a citromlével, a rozmaringgal és a húst beleforgatjuk.
A húsokat, felváltva a zöldségekkel nyársra húzzuk.
A krumplit odatesszük főni (kuktában forrástól számítva 5 perc), a répát megtisztítjuk, felszeleteljük, a gombát megmossuk, kettévágjuk.
A répát a gombával sós vízben néhány perc alatt előfőzzük (roppanós kell maradjon), majd leszűrjük.
A langyosra hűlt krumplit meghámozzuk, fél centis karikákra szeleteljük. A répával és a gombával vajon átsütjük, sózzuk, borsózzuk. A húsnyársakat grillen megsütjük. A vajban párolt zöldségekkel tálaljuk.

1 megjegyzés: