.

2014. augusztus 11., hétfő

Olívabogyós töltött paprika

Én így is szeretem a töltött paprikát, egy picit olaszosabb beütéssel. Nem kell mindig paradicsomban tocsogjon. Olívabogyó meg bármilyen formában jöhet :)

Hozzávalók: 35 dkg darált hús, 4 paprika, 10 dkg rizs, 5 dkg zöld olajbogyó, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, bazsalikom, olaj, só, bors

Elkészítése:
 Előkészítjük a hozzávalókat. A rizst sóval, dupla mennyiségű vízzel megfőzzük. Az olajbogyót felszeleteljük, a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát, a fokhagymát, a paprikák levágott tetejét fölaprítjuk.
   A hagymát, fokhagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst és a paprikakockákkal együtt összepároljuk.
  Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és még néhány percig pároljuk.
  A rizst az olajbogyóval együtt a húshoz keverjük. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott bazsalikommal és megtöltjük vele a paprikákat. 
  A paprikákat tűzálló tálba helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése