Hozzávalók: 35 dkg darált hús, 4 paprika, 10 dkg
rizs, 5 dkg zöld olajbogyó, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 paradicsom, 1
vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, bazsalikom, olaj, só, bors
Elkészítése:
Előkészítjük a hozzávalókat. A rizst sóval, dupla mennyiségű vízzel megfőzzük. Az olajbogyót felszeleteljük, a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát, a fokhagymát, a paprikák levágott tetejét fölaprítjuk.
Előkészítjük a hozzávalókat. A rizst sóval, dupla mennyiségű vízzel megfőzzük. Az olajbogyót felszeleteljük, a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát, a fokhagymát, a paprikák levágott tetejét fölaprítjuk.
A hagymát, fokhagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a darált húst és a paprikakockákkal együtt összepároljuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és még néhány percig pároljuk.
A rizst az olajbogyóval együtt a húshoz keverjük. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott bazsalikommal és megtöltjük vele a paprikákat.
A paprikákat tűzálló tálba helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét és még néhány percig pároljuk.
A rizst az olajbogyóval együtt a húshoz keverjük. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott bazsalikommal és megtöltjük vele a paprikákat.
A paprikákat tűzálló tálba helyezzük és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése