.

2014. augusztus 14., csütörtök

Csirkenyárs sörtésztában salátával



 
Főételnek remek, könnyed fogás, feltéve ha nem eszünk meg egyszerre 2-3 nyárs húst :)

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 1 tojás, 1 dl sör, 5-6 evőkanál liszt, só, bors, olaj, hurkapálca; a salátához: 1 fej zöldsaláta, 1 kötés retek, 2 szál zöldhagyma, 1 fürt koktélparadicsom, kapor, só, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítése: A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, nyársra húzzuk. A Tojássárgáját elkavarjuk a sörrel, a liszttel, majd a tojásfehérje keményre vert habját is beleforgatjuk. Sózzuk, borsózzuk. Bő, forró olajban a sörös tésztába mártott nyársakat megsütjük. A zöldségeket megmossuk, a salátát darabokra tépkedjük, a retket, hagymát, paradicsomot felszeleteljük, az egészet összeforgatjuk és az apróra vágott kaporral megszórjuk. Az olívaolajjal elkavart balzsamecettel meglocsolva, a csirkenyársakkal tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Mostanában teljesen rá vagyok kattanva a hús-saláta párosításra, állandóan ezt enném, úgyhogy rögtön feltűnt az új recepted - nagyon megenném! :)
    Egyébként hasonló sörtésztás pipimellet már én is készítettem...még valamikor télen. Imádom!

    VálaszTörlés