Főételnek remek, könnyed fogás, feltéve ha nem eszünk meg egyszerre 2-3 nyárs húst :)
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 1 tojás, 1 dl sör,
5-6 evőkanál liszt, só, bors, olaj, hurkapálca; a salátához: 1 fej zöldsaláta,
1 kötés retek, 2 szál zöldhagyma, 1 fürt koktélparadicsom, kapor, só, 3 evőkanál
olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet
Elkészítése: A
csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, nyársra húzzuk. A
Tojássárgáját elkavarjuk a sörrel, a liszttel, majd a tojásfehérje keményre
vert habját is beleforgatjuk. Sózzuk, borsózzuk. Bő, forró olajban a sörös
tésztába mártott nyársakat megsütjük. A zöldségeket megmossuk, a salátát
darabokra tépkedjük, a retket, hagymát, paradicsomot felszeleteljük, az egészet
összeforgatjuk és az apróra vágott kaporral megszórjuk. Az olívaolajjal
elkavart balzsamecettel meglocsolva, a csirkenyársakkal tálaljuk.
Mostanában teljesen rá vagyok kattanva a hús-saláta párosításra, állandóan ezt enném, úgyhogy rögtön feltűnt az új recepted - nagyon megenném! :)
VálaszTörlésEgyébként hasonló sörtésztás pipimellet már én is készítettem...még valamikor télen. Imádom!