Hozzávalók: 2 kg meggy, 1 narancs, 3 darab
csillagánizs, üvegenként 4 evőkanál cukor, 1,4 l víz
2014. augusztus 8., péntek
Narancsos meggykompót
Készítettetek már meggykompótot narancslével? Különleges ízt ad neki, nemcsak a narancs, a fűszerek is.
Elkészítése: A meggyet
megmossuk, majd 8 dl-es tiszta üvegekbe tesszük, az üvegek háromnegyedéig. A
vízből, cukorból, a narancs vékonyan lehántott héjából, a narancslével, az
ánizzsal szirupot főzünk, majd a meggyre szűrjük. Tetejüket rácsavarjuk. Egy
lábos alját újságpapírral kibéleljük, beletesszük a kompótokat. Annyi meleg
vizet öntünk rá, hogy az üvegek nyakáig érjen. Konyharuhával betakarjuk és
lassú tűzön addig melegítjük, amíg a kompót gyöngyözni kezd. Levesszük a tűzről
és a vízben hagyjuk kihűlni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése