.

2014. augusztus 8., péntek

Narancsos meggykompót

  Készítettetek már meggykompótot narancslével? Különleges ízt ad neki, nemcsak a narancs, a fűszerek is.

Hozzávalók: 2 kg meggy, 1 narancs, 3 darab csillagánizs, üvegenként 4 evőkanál cukor, 1,4 l víz

Elkészítése: A meggyet megmossuk, majd 8 dl-es tiszta üvegekbe tesszük, az üvegek háromnegyedéig. A vízből, cukorból, a narancs vékonyan lehántott héjából, a narancslével, az ánizzsal szirupot főzünk, majd a meggyre szűrjük. Tetejüket rácsavarjuk. Egy lábos alját újságpapírral kibéleljük, beletesszük a kompótokat. Annyi meleg vizet öntünk rá, hogy az üvegek nyakáig érjen. Konyharuhával betakarjuk és lassú tűzön addig melegítjük, amíg a kompót gyöngyözni kezd. Levesszük a tűzről és a vízben hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése