.

2014. augusztus 19., kedd

Gomba sörös bundában rizzsel, mártással



A lányom nemrég kezdte megenni a gombát, így próbálom változatosabban készíteni. Elég hamar megpuhul a sörös bunda, ajánlatos sütés után rögtön fogyasztani.

Hozzávalók: 8 darab csiperkegomba, 1 tojás, 5 evőkanál liszt, 0,5-1 dl sör, só, bors, olaj ; a rizshez: 15 dkg rizs, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 2,5 dl víz; a szószhoz: 2 evőkanál majonéz, 2 dl natúr joghurt, 1 teáskanál mustár, kevés porcukor, só, citromlé

Elkészítése: A rizst megmossuk, az olajat felmelegítjük és a rizst fehéredésig sütjük rajta. Felöntjük vízzel, sózzuk és gyenge tűzön födő alatt puhára pároljuk.  A gombát megmossuk, megtöröljük. A tojást villával kissé fölverjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, borsot és annyi sört, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A gombákat lisztbe átforgatjuk, majd a tésztába mártjuk és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük. A szószhoz a hozzávalókat összekavarjuk, ízesítjük porcukorral, citromlével. A rántott gombát melegen tálaljuk a rizzsel, a szósszal.

2 megjegyzés:

  1. Ki fogom probalni.Epp ma vettem gombat.Sokfelekeppen keszitettem a gombat,de a legjobban prezlisen kirantva szeretem.Koszonom HajniZoli. Hajnal Kiss

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom, ha a gombát csirkemájjal töltöm meg, majd baconba tekerem és így panirozom be.

      Törlés