A lányom nemrég kezdte megenni a gombát, így próbálom változatosabban készíteni. Elég hamar megpuhul a sörös bunda, ajánlatos sütés után rögtön fogyasztani.
Hozzávalók: 8 darab csiperkegomba, 1 tojás, 5
evőkanál liszt, 0,5-1 dl sör, só, bors, olaj ; a rizshez: 15 dkg rizs, 1
evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 2,5 dl víz; a szószhoz: 2 evőkanál majonéz, 2 dl
natúr joghurt, 1 teáskanál mustár, kevés porcukor, só, citromlé
Elkészítése: A rizst megmossuk, az olajat
felmelegítjük és a rizst fehéredésig sütjük rajta. Felöntjük vízzel, sózzuk és
gyenge tűzön födő alatt puhára pároljuk. A gombát megmossuk, megtöröljük. A tojást
villával kissé fölverjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, borsot és annyi sört, hogy
sűrű palacsintatésztát kapjunk. A gombákat lisztbe átforgatjuk, majd a tésztába
mártjuk és bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük. A szószhoz a
hozzávalókat összekavarjuk, ízesítjük porcukorral, citromlével. A rántott
gombát melegen tálaljuk a rizzsel, a szósszal.
Ki fogom probalni.Epp ma vettem gombat.Sokfelekeppen keszitettem a gombat,de a legjobban prezlisen kirantva szeretem.Koszonom HajniZoli. Hajnal Kiss
VálaszTörlésNagyon finom, ha a gombát csirkemájjal töltöm meg, majd baconba tekerem és így panirozom be.
Törlés