.

2014. augusztus 16., szombat

Paradicsom krémleves

 Természetesen lehet paradicsomléből is készíteni, én most friss paradicsomból készítettem. Használjuk, élvezzük amíg tart.

Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl víz, 1 dl tejszín, 1 teáskanál finomliszt, olaj, só, cukor, őrölt fehér bors, bazsalikom

Elkészítése: A paradicsomokat forró vízbe tesszük, héját lehántjuk, húsát felkockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Rátesszük a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, felöntjük a vízzel, összefőzzük. Botmixerrel pürésítjük. A tejszínben elkavarjuk a lisztet, a levesbe főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral, és bazsalikommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése