.

2014. november 26., szerda

Meggyes gesztenyefelfújt




Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 5 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 3 tojás, 8 dkg meggy; a tetejére: 5dkg étcsokoládé, meggy

Elkészítése: A gesztenyemasszát a cukrokkal kikavarjuk, egyesével belevegyítjük a tojássárgáját is. A kiolvadt, lecsöpögtetett meggyet belekavarjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük és a gesztenyés masszába forgatjuk. Két kisebb formát kivajazunk, a masszát egyenlően elosztjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk. Tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk és meggyszemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése