.

2014. november 25., kedd

Rozsos-magos zsömle




Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 25 dkg kenyérliszt, 1 dl tej, 1,5 dl víz, 4 evőkanál olaj, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál só, 2-2 evőkanál vegyes magkeverék

Elkészítése: A tejet a vízzel összevegyítjük, meglangyosítjuk, elkavarjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A liszteket tálba mérjük, belekavarjuk a sót, hozzáadjuk az olajat, a felfutott élesztőt és két evőkanál magkeveréket. Nem ragadó sima tésztát gyúrunk. Letakarva egy órát kelesztjük, majd 10 részre osztjuk. Mindenik darabot kerekre formázzuk, sütőpapíros tepsire fektetjük és letakarva még 20 percet pihentetjük. Tetejüket lekenjük vízzel, a maradék magokkal megszórjuk. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, egy kis lábosban vizet teszünk be párologni és a zsömléket a forró-párás sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése