.

2014. november 2., vasárnap

Narancsos sütőtökös sajttorta



                                                                                    
Hozzávalók a tésztához(22 cm-es formához): 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, csipet só; a krémhez: 25 dkg sült sütőtökhús, 25 dkg mascarpone krémsajt, 13 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 narancs, 1 evőkanál zselatin


Elkészítése: A tojásfehérjéhez adjuk a sót, habbá verjük, kanalanként adva hozzá a cukrot. Belekavarjuk egyenként a tojássárgáját, majd beleszitáljuk a lisztet és néhány mozdulattal összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a megsült sütőtökhúst villával összetörjük, 2 dl tejszínt habbá verünk, a narancs héját megmossuk, lereszeljük, levét kicsavarjuk. A sütőtököt kikavarjuk a krémsajttal, a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínt és a narancshéj háromnegyedét. Fél dl narancslében feloldjuk a zselatint és a krémbe vegyítjük. A piskótáról a papírt lehúzzuk, a tésztát egy tálra helyezzük, a karimát rápattintjuk. A krémet a lapra simítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a karimát eltávolítjuk, a tortát a maradék felvert tejszínnel és narancshéjjal díszítjük.

4 megjegyzés: