Hozzávalók a tésztához(22 cm-es formához): 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 2
evőkanál liszt, csipet só; a krémhez: 25 dkg sült sütőtökhús, 25 dkg mascarpone
krémsajt, 13 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 narancs, 1 evőkanál zselatin
Elkészítése: A tojásfehérjéhez adjuk a sót, habbá
verjük, kanalanként adva hozzá a cukrot. Belekavarjuk egyenként a
tojássárgáját, majd beleszitáljuk a lisztet és néhány mozdulattal
összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát és 180 fokra
előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a megsült sütőtökhúst villával
összetörjük, 2 dl tejszínt habbá verünk, a narancs héját megmossuk,
lereszeljük, levét kicsavarjuk. A sütőtököt kikavarjuk a krémsajttal, a
cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínt és a narancshéj háromnegyedét. Fél dl narancslében
feloldjuk a zselatint és a krémbe vegyítjük. A piskótáról a papírt lehúzzuk, a
tésztát egy tálra helyezzük, a karimát rápattintjuk. A krémet a lapra simítjuk
és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a karimát eltávolítjuk, a tortát a
maradék felvert tejszínnel és narancshéjjal díszítjük.
Fantasztikus, be tudnék falni most egy nagy szeletet. :-P :-)
VálaszTörlésKöszi, szívesen megkínálnálak :)
Törlésnagyon jo ki probaltam finom es egyszeru
VálaszTörlésÖrülök hogy tetszett! :)
Törlés