Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg méz, 1 tojás, 5 dkg vaj, 10
dkg porcukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1-1-1 mokkáskanál őrölt gyömbér,
szegfűszeg, fahéj; a mázhoz: 1 tojásfehérje, 18 dkg porcukor, 1 evőkanál
étkezési keményítő, 1 teáskanál citromlé; 4 mécses
Elkészítése: A vajat megolvasztjuk. A lisztet tálba
szitáljuk, a fűszerekkel, a porcukorral, és a szódabikarbónával elvegyítjük.
Hozzáadjuk a vajat, a mézet, a tojást és sima tésztává gyúrjuk. Hűtőbe
pihentetjük legalább hat órát. Ezután a tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm
vastagra nyújtjuk, formával kiszaggatjuk. Tetszés szerint a formákat egymás
mellé helyezzük és előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Miután
teljesen kihűlt díszítjük. A mázhoz a tojásfehérjét kemény, fényes habbá verjük
a citromlével, a porcukorral, hozzáadjuk a keményítőt. Egy keményebb
műanyagtasak sarkára apró lyukat vágunk, a habot belekanalazzuk, végére csomót
kötünk és kidíszítjük a mézest.
Megj: Ha színes mázat szeretnénk, a tojáshabhoz kavarjunk
gél vagy por típusú ételszínezőt. A folyékony ételszínező ellágyítja a habot!
Nagyon szép! Kedvet kaptam hogy csináljak én is :)
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Fogjál neki, megéri :)
TörlésNagyon szép lett, ügyes vagy! :)
VálaszTörlésHol kaptál gél vagy por típusú ételszínezőt? Köszi.
Rendeltem az ételszínezőt innen
Törléshttp://www.lumeabasmelor.ro/index.php/coloranti-alimentari.html
Wilton van nekem, az alapszíneket vettem meg, aztán kavarom mikor mi kell
Köszönöm szépen! :)
TörlésNagyon szép lett!
VálaszTörlésKöszönöm Millye!
TörlésCsodás!!!!!!
VálaszTörlésKöszönöm pitypang!
Törlés