Hozzávalók: 2 sertésnyelv, 1 zsömle, 0,5 dl tej, 2
tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1
teáskanál szemes bors, só, őrölt bors; a formát kikenni: kevés vaj, 1 evőkanál
zsemlemorzsa
Elkészítése: A nyelvet megmossuk, a fokhagymával,
babérlevéllel, sóval, szemes borssal puhára főzzük. A zsemlét feldaraboljuk, a
tejjel leöntjük. A nyelvet megtisztítjuk a fehér bőrétől, majd a zsemlével, a
szalonnával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, jól összedolgozzuk
és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Egy sütőformát vajjal kikenünk,
zsemlemorzsával megszórunk. A húsmasszát a formába simítjuk, alufóliával szorosan
lezárjuk és egy nagyobb edénybe állítjuk, melybe vizet töltünk. Forró vízben 30
percet főzzük. Miután kihűlt kiborítjuk és felszeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése