.

2014. november 19., szerda

Nyelvpástétom




Hozzávalók: 2 sertésnyelv, 1 zsömle, 0,5 dl tej, 2 tojás, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 teáskanál szemes bors, só, őrölt bors; a formát kikenni: kevés vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése: A nyelvet megmossuk, a fokhagymával, babérlevéllel, sóval, szemes borssal puhára főzzük. A zsemlét feldaraboljuk, a tejjel leöntjük. A nyelvet megtisztítjuk a fehér bőrétől, majd a zsemlével, a szalonnával együtt ledaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, a vajat, jól összedolgozzuk és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Egy sütőformát vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórunk. A húsmasszát a formába simítjuk, alufóliával szorosan lezárjuk és egy nagyobb edénybe állítjuk, melybe vizet töltünk. Forró vízben 30 percet főzzük. Miután kihűlt kiborítjuk és felszeletelve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése