.

2014. november 24., hétfő

Olajbogyós-rozmaringos cipó




Hozzávalók: 30 dkg kenyérliszt, 1,5 dl víz, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 3 dkg mag nélküli olajbogyó, 1 teáskanál só, 3 evőkanál olívaolaj, 3 ág rozmaring

Elkészítése: A langyos vízben elkavarjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, belevegyítjük a sót, hozzáadjuk az olajat, az élesztős vizet és két ág apróra vágott rozmaringot. Összeforgatjuk az anyagokat, hozzáadjuk a felaprított olívabogyót is és puha tésztát gyúrunk. Letakarva 30 percet kelesztjük, majd finoman átgyúrva megformázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük. Tetejét bevágjuk, letakarva még 20 percet kelesztjük, majd vízzel lekenjük és előmelegített 210 fokos sütőbe 10 percet sütjük, miután a hőt 180 fokra csökkentjük és készre sütjük. Akkor van kész, amikor az alját megkopogtatva kongó hangot ad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése