Hozzávalók: 30 dkg kenyérliszt, 1,5 dl víz, 2 dkg
élesztő, 1 teáskanál cukor, 3 dkg mag nélküli olajbogyó, 1 teáskanál só, 3
evőkanál olívaolaj, 3 ág rozmaring
Elkészítése: A langyos vízben elkavarjuk a cukrot,
belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, belevegyítjük a sót,
hozzáadjuk az olajat, az élesztős vizet és két ág apróra vágott rozmaringot.
Összeforgatjuk az anyagokat, hozzáadjuk a felaprított olívabogyót is és puha
tésztát gyúrunk. Letakarva 30 percet kelesztjük, majd finoman átgyúrva
megformázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük. Tetejét bevágjuk, letakarva még 20
percet kelesztjük, majd vízzel lekenjük és előmelegített 210 fokos sütőbe 10
percet sütjük, miután a hőt 180 fokra csökkentjük és készre sütjük. Akkor van
kész, amikor az alját megkopogtatva kongó hangot ad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése