.

2012. március 22., csütörtök

Kukoricás-sajtos rakottkrumpli

Egy húsnélküli étel, ami a lányom kedvéért készült, de mindenkinek ízlett.

75 dkg krumpli
3 db tojás
3 dl tej
1 nagyobb doboz kukoricakonzerv
25 dkg sajt
só, bors, kevés szerecsendió (el is hagyható)
a tál kikenéséhez: vaj, 1 gerezd fokhagyma

A nyers krumplit meghámozzuk, jó vékony karikákra szeleteljük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, a tejet és jól összekeverjük. A kukoricakonzervet jól lecsöpögtetjük, a sajtot lereszeljük. A kukoricát és a sajt 2/3-át a tojásos masszához vegyítjük és ráöntjük a krumplira. Jól összeforgatjuk. A vajat az apróra vágott fokhagymával kikavarjuk és kikenünk vele egy nagyobb tűzálló tálat. Beleöntjük a krumplit, a tetejét elsimítjuk és 180 fokon 30 percet sütjük, majd a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot és visszatesszük újabb 30 percre. 10-15 perc pihentetés után szépen szeletelhető.

2 megjegyzés:

  1. Mutatós, különleges összetevőkből álló étel, vajon milyen lehet az íze? Azt hiszem, nekem is ízlene! :)

    VálaszTörlés
  2. Ha lenne még belőle, meghívnálak egy kóstolóra:) Jó valami karakteresebb sajtot tenni bele, finom.

    VálaszTörlés