.

2012. március 25., vasárnap

Pavlova

Többször találkoztam már ezzel a tortával, de féltem megsütni, nehogy a hab összeessen. Egy doboz tojásfehérjém gyűlt össze a hütőben, gondoltam itt az ideje kipróbálni.
Trollanyu receptjét vettem alapul,itt megtekinthető. A torta szépen felnőtt, amikor hűlt egy kissé visszaesett, de nem ez volt a baj. Nekem hagyományos sütőm van, 2-es fokozaton sütöttem 1 órát és megégett az alja. Mint egy nagy malomkereket, fogtam a lapot és lekapargattam a megégett részt:). Végül, amikor a lányom eltüntette az első szeletet azt mondta, hogy nagyon finom,süssek még és nem számít ha megég az alja:). A fiam pedig mind csak a szélét tördelte, neki a ropogós kellett:) 
Egy szó mint száz, a Pavlova nagyon finom.


4 megjegyzés:

  1. Én is kacérkodom ezzel a sütivel:-) Nagyon jól néz ki, szép magas lett a lap.
    Nézz(etek)be hozzám, szeretnék átadni egy díjat!

    VálaszTörlés
  2. Megéri kipróbálni, főleg ha jó a sütőd:) Nagyon szépen köszönjük a díjat itt is!

    VálaszTörlés
  3. Én még soha nem sütöttem és nem is kóstoltam Pavlovát, pedig jól néz ki! Félek kipróbálni, mert egy 14 éves gáztűzhellyel nem biztos a jó eredmény...

    VálaszTörlés
  4. Tényleg jó sütő kell a Pavlovához, bár szerintem a piskótához is:) Nem látszik, hogy megégett, nagyon szép és minden jó, ha vége jó:)

    VálaszTörlés