30 dkg túró
30 dkg porcukor
3 db tojás
1 tasak sütőpor
30 dkg liszt
1 csipet só
tej
reszelt citromhéj
A porcukrot a tojásokkal habosra kavarom, hozzáadom a túrót.
A lisztet elvegyítem a sóval, sütőporral és a tojásos masszához keverem. Annyi tejet töltök hozzá, hogy piskótaszerü masszát kapjak( 1-1,5 dl). Kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába simítom. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon( 18o fok) 35-40 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni,tortaszerűen szeletelem.
Az öntethez:
25 dkg meggyet kimagoztam, a levét odatettem főni 4 ek cukorral és kevés fahéjjal.
1/2 csomag vaníliás pudingport egy kevés vízzel elvegyítettem és a meggylébe öntöttem. Mikor összefőtt belekavartam a gyümölcsöt is.
Kevésbé jól sikerült hozzávaló kreatív felhasználásából csillagos 5-ös!:)
VálaszTörlésKöszi! :)
VálaszTörlés