A no-saltyn találtam az ötletet, nagyon megtetszett. Van egy jól bevált krémes krémem, az került bele. Este raktam össze,másnap reggelre teljesen megpuhultak a lapok és gyönyörűen lehetett szeletelni.
Hozzávalók a lapokhoz:
1o dkg porcukrot
1 tojást
1 tojás sárgáját
5 dkg Ráma margarint
1 ek mézet gőz fölött jól összekavarjuk, majd hozzákeverünk
1 kk szodabikarbónát
3o dkg lisztet
7 ek tejet.
2 lapot sütünk belőle a tepsi hátán, amit előzőleg bekenünk margarinnal.
A krémhez:
1 l tej
4 tojás
25 dkg cukor
15 dkg liszt
2 vaníliás cukor
10 dkg margarin
A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet kevés tejjel csomómentesre kavarjuk, a maradék tejet a kikavart tojássárgákkal főni tesszük. Állandóan kavargatva hozzáadjuk a lisztes keveréket és megfőzzük. Kikavarjuk a margarinnal és óvatosan hozzáforgatjuk a 4 tojás felvert habját. Keveset hagyjuk hűlni, majd megtöltjük a lapokat.
Tetejére:
4 dl tejszínt kemény habbá verünk és rákenjük a süti tetejére. Puhulás után jó felkockázni az egészet, mert aztán a habot nem lehet szépen vágni.
Jól mutat a tejszín a tetején! milyen precízen, egyenletesen összeraktad a sütit!!! nagyon szeretem a mézes krémeseket!!!!
VálaszTörlésKöszi Vicuska, nem volt nehéz dolgom:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki,biztos finom.
VálaszTörlésKöszönöm! Finom volt.
Törlés