Vagy kiflik, kinek ahogy tetszik. Hamar elkészíthető, kiadós, finom sütemény. Ha valakinek nem tetszik benne a margarin, lecserélheti vajra, ebben az esetben 20 dkg elég hozzá.
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg őrölt dió, 10 dkg cukor, 1 tojás, csipet só; a forgatáshoz: 10 dkg vaníliás porcukor
Elkészítése: A liszthez adjuk a sót, a margarinnal elsúroljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a diót, a tojást és sima tésztát gyúrunk. Négy részre osztjuk. Mindenik darabot ujjnyi vastag rúddá sodorjuk, majd 8-10 cm-es darabokra vágjuk. Kissé meghajlítva sütőpapírral bevont tepsire tesszük. Előmelegített 180 fokos sütőben, tepsinként 10 perc alatt megsütjük. Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nagyon szeretem, egyszerű és nagyon finom! Milyen kis csinoskákat készítettél...
VálaszTörlésKöszi:-)
TörlésÉn is pont e recept alapján csinálom a diós kiflicskéimet és naaagyon szeretjük! :) Milyen jó lenne most pár darab! :)
VálaszTörlésFinom is:-)
TörlésImádjuk. Igazi vendégváró sütike :)
VálaszTörlésMajd a locsolóknak is nagyszerű lesz:-)
TörlésJuj, hirtelen azt hittem, hogy egy másik konyhába tévedtem, de szerencsére nem. Nagyon klassz ez az új design, nekem tetszik. A kiflicskéket én is pont így szeretem, gyakran készül nálunk, főleg a téli időszakban.
VálaszTörlésPróbálkozunk változtatni Nea, még folyamatban van. Köszi:-)
TörlésNekem is tetszik az új külsőtök, modern, és nagyon helyes vagy a profilképen! :) Klasszak a diós linzerkiflik, tetszik a recept! :)
VálaszTörlésÍgy egy kissé személyesebb a blog, de még dolgozunk rajta. Köszi:)
TörlésHova tévedtem kérem szépen? :)) Jön a tavasz és vele egy új design? Szuper!!! Nagyon új-vonalas! :)
VálaszTörlésTetszik kiflinek is, rúdnak is :)
VálaszTörlés