2014. február 16., vasárnap

Vörösborlikör

   
Vörösbor majdnem mindig van itthon. Nem csak forralva vagy kólával szeretjük, néha  likőrt is készítünk vele  az édesebb szájúak kedvéért :-)

Hozzávalók: 4 dl vörösbor, 40 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 4 dl rum

Elkészítése: A bort felforraljuk a cukrokkal és 15-20 percig főzzük amíg besűrűsödik. Lehűtjük és a rummal jól elkeverjük.

Megj: Fogyasztás előtt 1-2 héttel elkészíthetjük, mert minél többet áll annál finomabb.

10 megjegyzés:

  1. Nahát, ez abszolút újdonság nekem, nagyon tetszik!!! Istenem, de rég ittam vörösboros kólát, avagy VBK-t vagy vadászt... :-D Nálatok hogy nevezik?

    VálaszTörlés
  2. Borlikőrről még nem hallottam, de nagyon tetszik a leírás alapján, fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés
  3. Ilyen is van? Jól hangzik, szeretem az édeset, vagyis csak azt iszom néha.

    VálaszTörlés
  4. Nem is hallottam még borlikőrről, de jó kis vendégváró lehet belőle :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fincsi. A vendégek is szeretni fogják:-)

      Törlés
  5. Vörösbor likőrről még nem hallotam, de húsvétra el kellene készíteni. Saját készítésű Dunaegyházi napfény vörösborunk van, így készülhet egy kis női ital is belőle.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kis adagot próbálj meg, finom női itóka:-)

      Törlés