2014. február 2., vasárnap
Ecetes sós stangli
Ezt a receptet Gerdi-től mentettem el régebb. Azóta Hankka-nál is láttam, hogy elkészült, most sorra kerítettem én is.
Este gyúrjuk, reggel sütjük kategória. Mivel csak 9%-os ecetem volt itthon, többet tettem belőle, a vízből meg kevesebbet. Finom rudacskákat kaptam.
Köszönöm Gerdi!
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 50 dkg margarin, 10 evőkanál víz, 4 evőkanál 9%-os ecet, 2 teáskanál só, 1 tasak sütőpor; a tetejére: 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése: A lisztet, a sót, a sütőport elvegyítjük, a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, az ecetet és összegyúrjuk. Éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Másnap félcenti vastagra nyújtjuk, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, belenyomkodjuk kissé és csíkokra vágjuk. Sütőpapírral borított tepsire rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez aztán a finom nassolni-való! :)
VálaszTörlésBizony! :)
TörlésMi is nagyon szerettük, de jó lenne átnyúlni a képernyőn és lekapni egy-két rudacskát a tálcádról, nagyon guszták! :)
VálaszTörlésAz tényleg sokszor jó lenne, köszi Hankka!:)
TörlésJaj, de jó! Annyira tudok örülni, mikor viszontlátom egy sütimet! Örülök, hogy megsütötted! A Hankkáéról lemaradtam... de mindjárt pótolom!
VálaszTörlésElhiszem, jó érzés. Finom rudacskák!
TörlésÚgy látom nekem is be kell állnom a sorba kipróbálni! :)
VálaszTörlésÁllj csak be:)
Törlés