2014. február 5., szerda
Sonkás, sajtos gombóc
Egy újabb gombóc aminek egy részébe csak sajt, másik részébe sonka is kerül, persze a Lányom kedvéért a sajtos. Készíthetjük zsemléből, kifliből. Nálunk az összegyűlt iskolás kiflik szokták gombócban végezni.
Hozzávalók: 4 kifli, 1,5 dl tej, 10 dkg sajt, 15 dkg főtt sonka, 2 tojás, 13 dkg vaj csipetnyi őrölt kömény, só; tetejére sajt
Elkészítése: A kiflit feldaraboljuk, a tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk és ledaráljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott sonkát, a tojássárgát, a köményt, a sót, 3 dkg puha vajat és jól kikavarjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, beleforgatjuk a masszába.
Nedves kézzel gombócokat formázunk, forró vízben kifőzzük. A maradék vajat megolvasztjuk, a gombócokat megforgatjuk benne. Melegen tálaljuk reszelt sajttal megszórva.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Isteni! :D
VálaszTörlésköszi:)
TörlésNagyon finom és a maradékok is eltünnek:-))
VálaszTörlésMaradékhasznosítás, de ezt csak mi tudjuk:)
TörlésNagyon jó kis maradék hasznosító ötlet. És így legalább mindenki szívesen falatozza.
VálaszTörlésAz biztos Nea, nincs komment:)
TörlésIlyet még nem ettem Hajni, de nagyon jól hangzik:)
VálaszTörlésjó is:)
TörlésHmmm- pompázatos gombóckák!
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésHmmmm szuper ötlet és így a suliból hazahozott és megmaradt kifliket sem kell kidobni :)
VálaszTörlésKidobni nem szoktam, eddig bundás kifli készült belőlük legtöbbször:)
TörlésDe jó, akár magában, akár köretként is szuper:)Még nem ettem ilyet, de nagyon jól hangzik:)
VálaszTörlésEgyszerű étel, néha ilyen is kell:)
TörlésOlyan jók ezek a viszonylag egyszerűen elkészíthető ételek, nem utolsósorban pedig tökéletes a maradék péksütemény hasznosítására! :)
VálaszTörlésIgen Hankka, sokszor jól jönnek:)
Törlés