Csokoládé lencsével készítettem, de a elég nehéz volt felszeletelni. Lencse helyett apróra vágott csoki ideálisabb.
Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 10 dkg barna cukor, 1 evőkanál méz, 6 dkg csokoládélencse, 5 dkg mazsola, 2 dkg vegyes magkeverék; tetejére: 1 tojás, mandulapehely
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat: a lisztet, a magokat kimérjük, a tejet meglangyosítjuk.
2. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. A liszteket, a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, a puha vajat, a habos élesztőt.
3. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a magokat, a csokit, az aszalványt, felcsavarjuk és beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.
4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
5. Hosszúkás rudakra vágjuk, tetejüket lekenjük a felvert tojással, megszórjuk mandulapehellyel és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
6. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt barnára sütjük.
Kelt tésztával készült müzliszeletet még nem láttam, pedig mostanában sorra jönnek szembe velem a blogokon a különböző müzlik. :) Tetszik, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésDivatos ez a müzli:) a fiam imádja minden formáját.
TörlésIgazán kívánatosra sikerült :)
VálaszTörlésköszönöm:)
TörlésFelkaptam a fejem a cím láttán, kelt tészta és müzli? De hát csak jó lehet! S még jól is néz ki!
VálaszTörlésNekem tejjel csúszott a legjobban:)
Törlés