.

2014. február 3., hétfő

Kelt tésztás müzliszelet

Bármilyen formában szeretjük a müzlit. Ez a kelt tésztás változat is finom. Egy csupor  meleg tejjel meg is van a vacsora vagy a reggeli.
Csokoládé lencsével készítettem, de a elég nehéz volt felszeletelni. Lencse helyett apróra vágott csoki ideálisabb.

Hozzávalók: 35 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 10 dkg barna cukor, 1 evőkanál méz, 6 dkg csokoládélencse, 5 dkg mazsola, 2 dkg vegyes magkeverék; tetejére: 1 tojás, mandulapehely

Elkészítése: 
1. Előkészítjük a hozzávalókat: a lisztet, a magokat kimérjük, a tejet meglangyosítjuk.

2. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. A liszteket, a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, a puha vajat, a habos élesztőt.

3. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a magokat, a csokit, az aszalványt, felcsavarjuk és beledolgozzuk a tésztába. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. 

4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk.

5. Hosszúkás rudakra vágjuk, tetejüket lekenjük a felvert tojással, megszórjuk mandulapehellyel és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.

6. 180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt barnára sütjük.

6 megjegyzés:

  1. Kelt tésztával készült müzliszeletet még nem láttam, pedig mostanában sorra jönnek szembe velem a blogokon a különböző müzlik. :) Tetszik, nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Divatos ez a müzli:) a fiam imádja minden formáját.

      Törlés
  2. Igazán kívánatosra sikerült :)

    VálaszTörlés
  3. Felkaptam a fejem a cím láttán, kelt tészta és müzli? De hát csak jó lehet! S még jól is néz ki!

    VálaszTörlés